ALL ON 4

ALL-ON-4 TERAPIJA

Prikaz uspjeha terapije nakon 5 godina od ugradnje

Za potpun uspjeh terapije važna je i briga pacijenta nakon zahvata kao što redoviti odlasci na kontrole.
Sa velikim zadovoljstvom možemo reći da smo ponosni našu pacijenticu iz slučaja, jer je zaista redovito dolazila na kontrole i brinula o svojim ''novim zubima''.

Pacijentica iz prikazanog slučaja (58) prvi put nam se obratila prije 5 godina zbog dugogodišnjih problema uzrokovanih parodontitisom; krvarenjem i osjetljivosti desni te zbog pomičnosti zubi. Nakon detaljne obrade, najbolje trajno rješenje u gornjoj čeljusti bilo je vađenje preostalih zuba i ugradnja 4 implantata na koje je postavljen fiksni most sa 12 krunica. Gotovo isti rad, nakon dvije godine napravljen je i u donjoj čeljusti.

All-on-4 rješenje na 4 implantata za potpunu bezubost

Iz znanstveno istraživačkog tima jednog od najprestižnijih proizvođača – NobelBiocare potekao je poznati All-on-4 protokol za zbrinjavanje potpune bezubosti koji počiva na opsežnim znanstvenim istraživanjima i dokumentaciji.  
All-on-4 protokol predviđen je za zbrinjavanje potpune bezubosti gornje ili donje čeljusti upotrebom 4 implantata, te izradom fiksnog mosta na njima.

Pacijentu se ugrađuju 4 implantata u prednji dio čeljusti, pri čemu su dva stražnja implantata postavljaju u kosom smjeru, prateći anatomsku strukturu, a dva prednja implantata polažu se u ravnom smjeru.
Ovakvim se rasporedom implantata dobivaju 4 vrlo čvrsta i jaka uporišta koja imaju odličan prostorni raspored, te su kao takva u mogućnosti nositi strukturu za rehabilitaciju čitavog zubnog niza od 10 do 12 fiksnih članova (zubi).

All-on-4 koncept donosi brojne prednosti za pacijente:

  • fiksno protetsko rješenje sa samo 4 implantata, 
  •  rješavanje složenih situacija jednim jedinim kirurškim zahvatom, 
  • dobivanje privremenog fiksnog rada u jednom danu,
  • izbjegava se potreba za dodatnim operacijama kojima se regenerira kost
  • koncept je primjenjiv i u izrazito reduciranim čeljustima.

Ovom metodom, pacijent dobiva fiksne zube u samo jednom danu,  a nakon nekoliko mjeseci pacijent dobiva konačan protetski rad koji potpuno estetski i funkcionalno zadovoljava sve potrebne kriterije kako bi se pacijent osjećao lijepo, sigurno i komforno.
All-on-4 predstavlja dugoročno, brzo, efikasno i ekonomski učinkovito rješenje za pacijente koji su izgubili prirodne zube i koji nose proteze.

Nakon zahvata bitna je kvalitetna oralna higijena i redovite kontrole- baš kao kao što je to činila naša pacijentica sa slike čiji nam je osmijeh na kontroli nakon 5 godina od ugradnje - rekao više od riječi. Ponosni smo na našu pacijenticu i postignut rezultat!

 

Dentalna poliklinika dr.Jelušić

Sve na jednom mjestu! Specijalizirana zdravstvena ustanova za pružanje usluga iz svih područja dentalne medicine.

Dentalna poliklinika dr.Jelušić

 

Kontakt Podaci

Dentalna poliklinika dr Jelušić
Matuljska cesta 1
51410 Opatija
00385 (0)51 718 050
dr@jelusic.com

Kategorije
Arhiva novosti
Povezani članci
Popularni članci