brzo, efikasno i sirurno

U skladu s brzim načinom života, dentalna medicina također prati takve trendove te se razvojem tehnologija i postupaka rada prilagođava pacijentu i njegovim specifičnim potrebama: pri čemu kvaliteta i sigurnost, uz brzinu i komfor, postaju najvažnije odlike dentalne prakse.

Danas smo u mogućnosti vrlo brzo izrađivati krunice, mostove i ljuskice od najmodernijih materijala, visokoestetskih, ali i izrazito otpornih. Govorimo o integralnoj keramici i cirkonu. Potreba za lijepim osmijehom sve je veća, ljudi žele biti slobodni u komunikcija i osigurati s lijep, iskren i zdrav osmijeh. Danas je to moguće mnogo brže i lakše u odnosu na prijašnje godine. Uz sve ove pozitivne razloge, takve intervencije više nisu ni opsežne, oštećenja zubi minimalna su, a razlozi za zabrinutost potpuno su uklonjeni. Sve je drukčije: estetski efekt je brilijantan, zub se vrlo malo brusi, gingiva ostaje zdrava, nema više crnih rubova, povlačenja desni i slično. Danas govorimo o dizajnu osmijeha, promišljamo o obliku zubi, vrstama materijala, položaju desni, upotrebi implantata, a pacijent počinje aktivno sudjelovati u vlastitoj terapiji te izražava svoje želje i sugestije.

 

Sve spomenuto osiguravava da takvi zahvati budu brzi, efikasni i sigurni: i na kraju, ono najbitnije: da pacijenti budu zadobvoljni.

Kada govorimo o dentalnoj implantologiji, govorimo o nadomjestku jednog ili više zubi implantatima ili čako o rehabilitacijama, prilkom kojih se nadomještaju svi zubi jedne ili obje čeljusti fiksnim protetskim radovima na implantataima. Upravo je dentalna implantologija napravila najveći iskorak u osiguravanju funkcionalnosti i komfora za pacijente tijekom terapije. To znači da je moguće napraviti fiksni nadomjestak jednog ili više, pa čak i svih zubi jedne čeljusti mostovima (koji se ne skidaju, već ostaju fiksni u ustima pacijenta) odmah nakon operacije. To znači da pacijent sa svojim privremenim fiksnim zubima odlazi kući. Pacijent, dakle, drugi dan odmah sudjeluje u socijalnom kontaktu s obitelji i okolinom, bez straha da će mu ispasti privremene proteze i svih drugih neugodnosti te prilagodbe na mobilne proteze. Ovakvi postupci svakako zahtijevaju vještinu, spretnost i iskustvo kirurga implantologa, kao i njegovu suradnju sa drugim stručnjacima iz drugih područja dentalne prakse poput liječnika protetičara ili dentalnih tehničara, da bi se tako zahtjevni zadaci mogli realizirati u samo jednom ili dva dana. Ova tehnika rada naziva se imedijatno opterećenje i podrazumijeva mnogo liječničkih i tehnoloških pretpostavki koje treba poštovati. No za pacijenta- to je vrlo brza i jednostavna procedura. Kirurški postupak se radi u jednom jedinom zahvatu, a nakon toga provode se lagani, bezbolni i brzi protetski postupci koji imaju svoj tijek aktivnosti. Moderna stomatologija odgovara potrebama modernog čovjeka. Brzina, efikasnost i sigurnost imperativi su našeg rada s pacijentima, a u tome nam znatno pomaže primjena novih tehnologija i znanja koja stečemo educirajući se po svijetu. Uz dugogodišnje iskustvo u radu i s najsloženijim slučajevima, slobodno možemo reći da se u dentalnoj poliklinici dr.Jelušić možete osjećati sigurno. Naš tim stručnjaka, specijalista i dentalnih tehničara učinit će sve da u konačnici Vaš osmijeh govori sve o nama.

 

Damir Jelušić, dr.med.dent.

Jedan od vodećih stručnjaka implantologije i dentalne medicine u Hrvatskoj. Potpredsjednik je implantološke sekcije Hrvatskog parodontološkog društva (HPD) te član više domaćih i međunarodnih implantoloških udruženja. Diplomirao je na studiju dentalne medicine na Medicinskom fakultetu u Rijeci, a specijalizaciju iz parodontologije završio na Klinici za dentalnu medicinu Kliničkog bolničkog centra Zagreb. Doktorirao je na Studiju dentalne medicine Sveučilišta u Zagrebu. Sudjelovanjem na brojnim kongresima i seminarima iz implanto-protetske rehabilitacije diljem svijeta u zadnjih 15 godina, dr. Jelušić je dodatno učvrstio poziciju Poliklinike kao referentnog centra u području dentalne implantologije. Autor je više stručnih i znanstvenih radova iz područja implantologije te predavač na domaćim i inozemnim kongresima. Više...

Kontakt Podaci

Dentalna poliklinika dr Jelušić
Matuljska cesta 1
51410 Opatija
00385 (0)51 718 050
dr@jelusic.com

Kategorije
Arhiva novosti
Povezani članci
Popularni članci