Nošenje ortodontskog aparatića u odrasloj dobi nije rijetka pojava. Sve veći broj ljudi se odlučuje uljepšati svoj osmijeh i postići pravilno raspoređene zube u gotovo svakoj životnoj dobi. Iako klasične ortodontske bravice mogu osmijehu dati poseban šarm, mnogi bi se radije opredijelili za neku diskretniju opciju. Upravo takvo rješenje pruža Invisalign®, odnedavno dostupan i u našoj Poliklinici. Invisalign® ili kako ga još nazivaju, nevidljivi aparat za zube, koristi se u revolucionarnoj terapiji ispravljanja zubi, na diskretan, ali vrlo učinkovit način.

 

 

Invisalign® tehnika podrazumijeva da se za svakog pacijenta kompjuterski naprave potpuno individualizirane prozirne plastične udlage koje se postavljaju na zube. Ove udlage rade se od mekane plastike, vrlo su ugodne i naravno, gotovo neprimjetne. Na ovaj način, nježno se i postepeno pomiču zubi sukladno planu kojeg za svakog pojedinog pacijenta određuje ortodont.

Invisalign® ima minimalan utjecaj na svakodnevni život

Velika prednost ove tehnike je upravo u tome što ne koristi žice niti bravice koje mogu izazvati iritacije, vrlo je ugodan stoga ga se može, s lakoćom, nositi preporučenih 20-22 sata dnevno. Također, vrlo se lako skida, te je to moguće uraditi u svakom trenutku, a time je znatno olakšana oralna higijena koja je kod klasične ortodontske terapije otežana. Dakle, za četkanje zubi ili čišćenje koncem potrebno je samo izvaditi Invisalign®, očistiti zube i vratiti Invisalign® u usta. I sam aparatić jednostavno je očistiti uz korištenje seta za čišćenje ili ga jednostavno isprati vodom u bilo kojem trenutku.

Udlage se jednako tako lako uklanjaju prilikom svakog obroka, što znači nesmetano uživanje u hrani i to bez ograničenja koja bi postojala tijekom klasične ortodontske terapije.

Brojne prednosti Invisalign® terapije

 

  • Pruža učinkovitu ortodontsku terapiju i primjeren je kod svih stupnjeva anomalija
  • Mogućnost nesmetanog konzumiranja hrane
  • Lako se uklanja
  • Pruža gotovo nevidljivu ortodontsku terapiju, a time i samopouzdanje i sigurnost
  • Omogućava jednostavnu svakodnevnu oralnu higijenu
  • Od ugodne je plastike, a ne od metala koji može uzrokovati iritacije gingive.

Postupak

Invisalign® terapija primjerena je u velikom broju različitih anomalija vezanih za raspored zubi, a primjerena je za korištenje od dječje do odrasle dobi.

Terapija se provodi na način da se svakom pacijentu uzme otisak i napravi rtg snimak nakon čega ortodont radi plan terapije i određuje kakav se pomak zuba želi postići. Otisak se šalje u Invisalign® Institut gdje se i rade individualizirane udlage, te se izrađuje i kompjuterska 3D simulacija, pa pacijent može točno vidjeti kako bi trebao izgledati tijek terapije (pomicanje zubi), ali i konačni rezultat. Tijekom terapije udlage se mijenjaju, te one malo po malo, pomiču zube u željeni položaj.

Ugodno, učinkovito, nevidljivo

Ono što svakom našem pacijentu želimo omogućiti je da s prekrasnim i zdravim osmijehom izađe iz naše Poliklinike. Rado ćemo Vam odgovoriti na sva Vaša pitanja ako ste čitajući ovaj članak prepoznali da bi upravo Invisalign® tehnika mogla učiniti Vaš osmijeh onakvim kakvog priželjkujete, a uz to da terapija bude potpuno ugodna i učinkovita, a ortodontska naprava kojom ćete to postići bude gotovo nevidljiva. 

Dentalna poliklinika dr.Jelušić

Sve na jednom mjestu! Specijalizirana zdravstvena ustanova za pružanje usluga iz svih područja dentalne medicine.

Dentalna poliklinika dr.Jelušić

 

Kontakt Podaci

Dentalna poliklinika dr Jelušić
Matuljska cesta 1
51410 Opatija
00385 (0)51 718 050
dr@jelusic.com

Kategorije
Arhiva novosti
Povezani članci
Popularni članci