Zašto ne smijete zanemariti zub koji nedostaje?

Jednom kada izgubite zub, trenutno rješenje je zamijeniti ga, posebno ukoliko se radi o prednjem zubu. No, što se događa kada izgubite zub koji nije vidljiv kada se smiješite? Često se događa da ga zanemarite.

Ipak, svaki nedostajući zub može negativno utjecati na kvalitetu vašeg života, kao i dentalno i oralno zdravlje. Kada žvačemo, zdrav zub jača kvalitetu kosti; slično kao šo tjelesna vježba ojačava mišiće. Nadalje, ukoliko nedostaje zub, zdravi zubi počnu mijenjati položaj prema praznini koja je nastala radi gubitka kosti, utječući na dodir gornjih i donjih zuba.

To može utjecati na snagu pritiska na zube prilikom žvakanja te imati utjecaj na okolne mišiće i zglobove, što može uzrokovati bol i razne druge simptome poput glavobolja i migrena. Dakle, svaki zub igra važnu ulogu u poravnavanju zubi ispred i iza samog zuba, održavajući zdravlje kosti čeljusti.

Moderna dentalna tehnologija može obnoviti kvalitetu vašeg života pomoću zdravih zubi koji izgledaju i daju osjećaj prirodnih zubi. 

Postoji nekoliko rješenja koja bi mogla biti prikladna za vas

Keramička krunica može biti dobro rješenje za svaki zub koji je uništen ili oštećen. Individualno se izrađuje kako bi odgovarala nijansi i konturi prirodnih zuba zbog čega nitko ne može primjetiti razliku.

1. Restauracija oštećenog zuba: krunica na prirodnom zubu - u ovom slučaju je preostali dio zuba dovoljno dobar da se nova krunica može postaviti na preostali zdravi dio prirodne strukture zuba što osigurava snažan, prirodni temelj za novu krunicu.

2. Zamjena nedostajućeg zuba: krunica na implantatu - ukoliko vam nedostaje jedan zub uključujući korijen, dentalna krunica se pričvršćuje na dentalni implantat. Implantat služi kao temelj za dentalnu krunicu. Prednost ove metode je što ne utječe na ostale zdrave susjedne zube. 

Brojne su prednosti dentalnih implantata:

  • Više od 50 godina implantati su uspješna i provjerena metoda zamjene zubi
  • ponašaju se kao korijen prirodnih zubi
  • izrađeni su od biokompatibilnih materijala
  • uz dobro održavanje i oralnu higijenu mogu trajati doživotno
  • Susjedni zubi ostaju netaknuti
  • stimuliraju kost čime minimiziraju daljnji gubitak kosti
  • osiguravaju stabilnost i ugodnost.

Privlačan osmijeh odražava zdrav život

Atraktivni zubi prirodnog izgleda nam pomažu da izgledamo najbolje što možemo. Dopuštaju nam da uživamo u hrani koju volimo; kao i da budemo samopouzdani - kod kuće, na poslu, na terenu, a posebno iznutra.

Raspitajte se i saznajte više o prednostima implantata

Moderne dentalne restauracije danas pomažu tisućama ljudi da unaprijede svoje živote. Zahvaljujući najnovijim tehnologijama i materijalima, pojedini se zub, čak i čitavi zubni nizovi mogu zamijeniti radi postizanja prirodnog izgleda i vraćanja funkcija.

Raspitajte se kod doktora dentalne medicine o mogućnostima koje su vam dostupne - saznajte kako vratiti prirodni, samopouzdani osmijeh.

Također, tim naše Poliklinike rado će primiti Vaš upit i pomoći vam da saznate više. 

Izvor: Nobel Biocare

 

Dentalna poliklinika dr.Jelušić

Sve na jednom mjestu! Specijalizirana zdravstvena ustanova za pružanje usluga iz svih područja dentalne medicine.

Dentalna poliklinika dr.Jelušić

 

Kontakt Podaci

Dentalna poliklinika dr Jelušić
Matuljska cesta 1
51410 Opatija
00385 (0)51 718 050
dr@jelusic.com

Kategorije
Arhiva novosti
Povezani članci
Popularni članci