Većinu prvih obrazaca ponašanja dijete nauči u obitelji, stoga je jako važno da roditelji već od nicanja prvih zuba kod djeteta počnu s pružanjem potpore i edukacije.

PREVENCIJA- Vi ste djetetov uzor u svemu. Dijete će puno lakše prihvatiti činjenicu da je higijna zubi neophodna ako vidi da i vi pridajete pažnju toj aktivnosti.


Važno je da od rane djetetove dobi perete zube zajedno s njim najmanje dva puta dnevno, poslije doručka i prije spavanja. Koristite odgovarajuće četkice i paste. Poučavajte ih sve do desete godine. Pratite stanje djetetovih zubi i vodite evidenciju pojavljivanja karijesa, kao i odlaska stomatologu. redovito održavajte i kontrolirajte stanje svojih zubi periodičnim odlaskom kod stomatologa. Na taj će način, gledajući vas, dijete svladati strah od odlaska na preglede shvačajući da su svakim posjetom stomatologu napravili nešto dobro za sebe. Razgovarajte s djeteom o tome, ispričajte kako ste i vi kao dijete to isto prošli i pokažite razumijevanje za sve njegove strahove i nedoumice.

4 SAVJETA ZA USPJEŠNU ORALNU HIGIJENU KOD DJECE

1. Vi četkajte prve zube svojoj djeci

2. Dopustite im da vas u tome imitiraju

3. Pomozite im da nauče sve pokrete

4. Budite strpljivi, trud će vam se isplatiti

Dentalna poliklinika dr.Jelušić

Sve na jednom mjestu! Specijalizirana zdravstvena ustanova za pružanje usluga iz svih područja dentalne medicine.

Dentalna poliklinika dr.Jelušić

 

Kontakt Podaci

Dentalna poliklinika dr Jelušić
Matuljska cesta 1
51410 Opatija
00385 (0)51 718 050
dr@jelusic.com

Kategorije
Arhiva novosti
Povezani članci
Popularni članci