press konferencija 11.10.2016.

U sjedištu Primorsko-goranske županije 11.10. održana je konferencija za novinare o proširenju županijskog programa "Unaprjeđenje oralnog zdravlja".

Na konferenciji su sudjelovali pročelnica UO za zdravstvo Đulija Malatestinić, predstavnice Nastavnog zavoda za javno zdravstvo Helena Glibotić Kresina i Nevenka Vlah, Danko Bakarčić iz Klinike za dentalnu medicinu KBC Rijeka i naš doktor Damir Jelušić

Poliklinika Jelušić već duže od godinu dana djeluje kao partner i stručni suradnik u provođenju programa za promicanje oralnog zdravlja u PGŽ kod svih dobnih skupina. Do sada je iza nas nekoliko uspješnih projekata kao što su izrada edukativnog materijala za trudnice, roditelje djece vrtićke dobi, ''Moja zubić bojanka'' za djecu, kao i ostale aktivnosti.

Na konferenciji za medije najavljen je novi projekt u kojem će naša poliklinika sudjelovati. Riječ je o programu za podizanje svijesti o važnosti oralnog zdravlja kod osoba starije životne dobi. Dr.Jelušić je upozorio na problem parodontitisa, te o potrebi za uspostavljanje kvalitetnog programa prevencije kod osoba srednje i starije životne dobi. Osvrnuo se na probleme populacije srednje i starije životne dobi istaknuvši da parodontits i loše oralno zdravlje može negativno utjecati  na zdravlje cjelokupnog organizma. Doktor Jelušić je istaknuo da je parodontitis izliječiv te da uvriježeno mišljenje da ''zubima nema spasa od parodontoze'' nije utemeljeno na struci jer moderna dentalna medicina raspolaže i znanjima i tehnikama kojima liječnici specijalisti – parodontolozi uspješno liječe ovu bolest. Ipak, ključ uspješnog izliječenja je prevencija. Rana detekcija bolesti znatno će doprinijeti uspjehu terapije, stoga je nužno ići redovito na kontrole kako bi se uočile negative promjene, također nužno je educirati naše sugrađane o važnosti dobre oralne higijene što se i nastoji postići ovim projektom. 

NZZJZ PGŽ-a i  Poliklinika Jelušić kao partner i stručni suradnik kreću u proširenje postojećeg programa za podizanje svijesti o važnosti oralnog zdravlja i na druge dobne skupine: osobe srednje i starije životne dobi, a prva od mnogih planiranih aktivnosti bit će tiskanje edukativne brošure ''Zdrav osmijeh u svakoj životnoj dobi''.

Kontakt Podaci

Dentalna poliklinika dr Jelušić
Matuljska cesta 1
51410 Opatija
00385 (0)51 718 050
dr@jelusic.com

Kategorije
Arhiva novosti
Popularni članci