suvremena implantologija

Prvi vizualni kontakt pri upoznavanju usmjeren je na osmijeh, zube i izraz lica. Lijep osmijeh daje dojam vedrine, zadovoljstva i samopouzdanja. Za osmijeh koji otvara vrata uspjeha potrebni su lijepi i zdravi zubi. Nedostatak zubi može negativno utjecati na samopouzdanje. No, danas dentalna medicina nudi učinkovita rješenja kojima se zdrav i lijep osmijeh može uspješno vratiti. Razna područja dentalne medicine omogućuju održavanje zdravog i lijepog osmjeha tijekom cijeloga života.

Dentalna implantologija je disciplina dentalne medicine usmjerena na nadomještanje izgubljenih zubi. To je najsloženiji oblik stomatološke terapije koja zahtijeva posebnu educiranost stručnjaka i adekvatnu tehnološku opremljenost ordinacije i laboratorija.
Implantat je titanski vijak koji zamjenjuje korijen izgubljenog zuba. To je najbolje i najkvalitetnije rješenje za nadomještanje zubi koji nedostaju. Njegova ugradnje direktno utječe na poboljšanje kvalitete života, a pacijentima daje osjećaj prirodnih zubi te vraća samopouzdanje i osmijeh na lice.

Nedostatak zubi nije tako rijetka pojava. Čak 30 % svjetskog stanovništva pati od potpune bezubosti, a taj postotak je znatno veći kod ljudi kojima nedostaje jedan ili nekoliko zubi.
Danas implantologija ima rješenje za sve oblike bezubosti; od nedostatka jednog zuba do nedostatka svih zubi.

Implanto protetska terapija određuje se s obzirom na kliničku sliku svakog pacijenta te individualno stanje usne šupljine. Jedino individualnim pristupom je moguće odrediti koja je najbolje rješenje za svakog pojedinog pacijenta. Implantati su vrlo trajno, ako ne i doživotno rješenje za zbrinjavanje bezubosti. No, baš kao i kod prirodnih zubi, ne smije se zanemariti učinkovita oralna higijena, te kontrole kod doktora dentalne medicine.

All-on-4: rješenje za potpunu bezubost

All-on-4 je  protokol za zbrinjavanje potpune bezubosti na način da se izradi fiksni most kompletne čeljusti sidren na 4 implantata postavljena na specifičan način. Ovaj način rješavanja potpune bezubosti je vrlo komforan i vrlo funkcionalan za pacijente koji dobivaju protetsko rješenje koje vjerno oponaša prirodne zube. Ova inovativna metoda je nastala u istraživačkom timu tvrtke Nobel Biocare, jedne od najprestižnijih implantoloških tvrtki na svijetu. O All-on-4 protokolu za zbrinjavanje potpune bezubosti uskoro ćemo opširnije pisati!

¨Hvala Vam što nas pratite na našem blogu, te nam svakako napišite imate li želju čitati o nekoj posebnoj temi! Svaki Vaš komentar i sugestija ili konstruktivna kritika su dobrodošli!

Damir Jelušić, dr.med.dent.

Jedan od vodećih stručnjaka implantologije i dentalne medicine u Hrvatskoj. Potpredsjednik je implantološke sekcije Hrvatskog parodontološkog društva (HPD) te član više domaćih i međunarodnih implantoloških udruženja. Diplomirao je na studiju dentalne medicine na Medicinskom fakultetu u Rijeci, a specijalizaciju iz parodontologije završio na Klinici za dentalnu medicinu Kliničkog bolničkog centra Zagreb. Doktorirao je na Studiju dentalne medicine Sveučilišta u Zagrebu. Sudjelovanjem na brojnim kongresima i seminarima iz implanto-protetske rehabilitacije diljem svijeta u zadnjih 15 godina, dr. Jelušić je dodatno učvrstio poziciju Poliklinike kao referentnog centra u području dentalne implantologije. Autor je više stručnih i znanstvenih radova iz područja implantologije te predavač na domaćim i inozemnim kongresima. Više...

Kontakt Podaci

Dentalna poliklinika dr Jelušić
Matuljska cesta 1
51410 Opatija
00385 (0)51 718 050
dr@jelusic.com

Kategorije
Arhiva novosti
Povezani članci
Popularni članci