Zamjene mobilne proteze implanto-protetskim radom

Vrlo simpatičan gospodin dolazi u našu kliniku sa željom da svoju dotrajalu mobilnu protezu nadomjesti fiksnim radom na šest implantata, što je i učinjeno.

Možemo biti ponosni na to što je svaki naš rad malo umjetničko dijelo.

Gospodin redovitim dolascima na kontrole svojim osmijehom potvrđuje zadovoljstvo novim stanjem, a to nam dokazuju i redovite radiološke snimke čeljusti.

Na slikama je prikazana situacija nakon 1, 2 i 3 godine od ugradnje implantata.

 

Zbog čega su implantati bolje rješenje od mobilne zubne proteze?

Nošenje mobilne proteze može biti bolno, neugodno i nezgodno! Također, žvakanje može biti otežano, što osobe s mobilnom protezom može spriječiti da konzumiraju onu hranu u kojoj su nekad uživali. Osim navedenog, mobilna proteza može utjecati na govor.

Danas su dostupna različita rješenja temeljena na implantatima.

Rješenja temeljena na implanto-protetskoj terapiji mogu značajno unaprijediti kvalitetu života, omogućiti bolje žvakanje i govor te povećati vaše samopouzdanje.

Implantati se ponašaju kao korijen prirodnih zubi, te se gotovo ni ne osjeti razlika. Oni mogu trajati (uz odgovarajuću brigu) čitav život. Minimalno su invazivni - susjedni zubi ostaju netaknuti, a za izradu mosta na implantatima nije potrebno brušenje prirodnih susjednih zubi. Implantati zadržavaju prirodnu kost i minimiziraju daljnji gubitak kosti zbog stimulacije kosti, što je jedna od njihovih najvažnijih prednosti. 

Implantati osiguravaju stabilnost i ugodnost, za širok raspon rješenja za zamjenu zubi.

Ako razmišljate o ugradnji implantata, obratite nam se s povjerenjem, nakon detaljne analize predložiti ćemo Vam najbolje moguće rješenje za vaš slučaj.

 

Kontakt Podaci

Dentalna poliklinika dr Jelušić
Matuljska cesta 1
51410 Opatija
00385 (0)51 718 050
dr@jelusic.com

Kategorije
Arhiva novosti
Popularni članci