LJETO I ZUBI

Dok ste u mislima sigurno već na vrućoj destinaciji koju planirate posjetiti ovog ljeta i maštate o izležavanju na plaži u potpunoj slobodi od svakodnevnih obaveza, mi ćemo Vas podsjetiti što vam je sve potrebno za savršen i bezbrižan osmijeh tijekom ljetovanja.

Prije svega, pobrinite se da sa sobom ponesete sve što vam je potrebno za učinkovitu oralnu higijenu. Neka se u Vašoj kozmetičkoj torbici nađu odgovarajuća četkica za zube, pasta  i tekućina za ispiranje. Koristite uobičajene proizvode koji su prilagođeni Vašim potrebama. Primjerice, ako imate problema sa osjetljivim desnima ili jednostavno želite blagi antiseptički efekt- preporučujemo vam Vitis Gingival pastu i vodicu za svakodnevno korištenje, a za veće probleme s desnima ili parodontitis – savjetujemo da koristite proizvode iz Dentaidove linije PerioAid. Odaberite Vitis Whitening ako želite efekt izbjeljivanja, a proizvodi iz ove linije biti će učinkoviti i protiv zubne preosjetljivosti zahvaljujući NanoRepair tehnologiji koja stvara zaštitni sloj na zubima. Dakle, bezbrižno uživajte u sladoledu!

Vrijeme je godišnjih odmora, no zdravi zubi nisu nikada na godišnjem, stoga obratite odgovarajuću pažnju i na interdentalne (međuzubne) prostore –upravo se na tim mjestima nakupljaju ostaci hrane koje je gotovo nemoguće u potpunosti ukloniti četkicom za zube, a posredno uzrokuju nastanak karijesa i upale zubnog mesa. Stoga, ne zaboravite na zubni konac i/ili interdentalne četkice koje će Vaše međuzubne prostore očistiti od ostataka hrane, te tako spriječiti nakupljanje bakterija.

Kao što smo rekli, za lijepe zube nema odmora, pa zašto onda baš lijepi zubi ne bi bili Vaš najljepši ukras tijekom ljetovanja? Za lijepe i zdrave zube rutina od minimalno dva četkanja dnevno- nikada ne prestaje, pa tako ni dok ste na godišnjem odmoru. Također, prije godišnjeg priuštite si tretman profesionalnog čišćenja zubi kod doktora dentalne medicine koji će sa površina zubi ukloniti kamenac i ostale naslage koje ne možete ukloniti kod kuće. Ovaj postupak dati će osjećaj potpune čistoće, a vaši će zubi zablistati. Naročito Vam preporučujemo da se prepustite u ruke stručnjaka ako niste već neko vrijeme bili kod doktora dentalne medicine, prije svega jer će doktor  prilikom Vašeg dolaska  pregledati Vaše zube i obratitit pažnju na stanje u Vašim ustima te vidjeti ima li kakvih promjena . Izdvojite sat vremena za dobrobit Vaših zubi, pa ćete se moći uputiti na Vašu plažu iz snova potpuno bezbrižni – bez straha da će vas iznenaditi primjerice, bol u zubu uzrokovana karijesom za kojeg niste niti znali da ga imate.

Ako, pak želite ''osvojiti'' plažu blještavo bijelim osmijehom- posegnite za tretmanom profesionalnog izbjeljivanja. Vaš zubi će zablistati nekoliko nijansi svjetlijom bojom. U našoj poliklinici moguće je posvijetliti zube jednostavnim, sigurnim i bezbolnim postupkom izbjeljivanja pomoću ZOOM tehnologije koja uspješno vraća bjelinu zubima. Ako se odlučite na postupak izbjeljivanja savjetujemo Vam da se dobro raspitate jer nestručno obavljen tretman izbjeljivanja može rezultirati oštećenjima na caklini, kao i zubnom preosjetljivošću. Raspitajte se kod naših doktora dentalne medicine da li je ovaj postupak najbolje rješenje za Vas.

Svaki dan – pa i kad ste na godišnjem izdvojite svega nekoliko minuta za oralnu higijenu. Poduzmite sve što je potrebno za zdravlje Vaših zubi. Vjerujte, sav trud će Vam se višestruko isplatiti.

 

Dentalna poliklinika dr.Jelušić

Sve na jednom mjestu! Specijalizirana zdravstvena ustanova za pružanje usluga iz svih područja dentalne medicine.

Dentalna poliklinika dr.Jelušić

 

Kontakt Podaci

Dentalna poliklinika dr Jelušić
Matuljska cesta 1
51410 Opatija
00385 (0)51 718 050
dr@jelusic.com

Kategorije
Arhiva novosti
Povezani članci
Popularni članci